Frisse witlofsalade met appel en ei

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de eieren in 7 minuten hard. Verwijder intussen een plakje van de onderzijde van de stronkjes witlof. Halveer de witlof in de lengte en snijd in repen van circa 1 centimeter. Doe de witlof in een schaal.
  • 2 Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwarten vervolgens met schil in blokjes. Doe de appel bij de witlof.
  • 3 Halveer de citroen en knijp de helften boven de witlof uit. Schep de olijfolie, de walnoten en de bieslook erdoor.
  • 4 Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel ze en snijd in stukjes. Hussel de stukjes ei door de witlofsalade. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Je kunt witlofsalade 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast.

Frisse witlofsalade met appel en ei is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept