Granit van koffie

4
240 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet 250 ml espresso koffie. Echt goed pittig. Los hier 100 gr suiker in op. Schenk de koffie in een platte bak en zet 3 uur in de vriezer.
  • 2 Roer elk half uur om met een vork.
  • 3 Smelt 100 gr witte kristal suiker in een koekenpan op matig vuur tot de suiker goudbruin gaat kleuren. Strooi er 1 handvol pecan noten bij en schep snel een paar keer om in de caramel. Giet de pan leeg boven een stuk bakpapier. Laat helemaal afkoelen en hak grof.
  • 4 Klop ondertussen 200 ml slagroom op met 2 el vanille suiker.
  • 5 Schep de granité in een glas, lepel de slagroom erop en bestrooi met de noten.

Granit van koffie is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Koffie Granite
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Granite
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gekonfijte Abrikozen Met Granite Van Abrikoos
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Kiwicarpaccio met granité van munt
30 min Nagerecht
Bekijk recept