1 Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Gril de kipfilet in de grillpan in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
2 Meng in een kom de paprikareepjes met de knoflook en 1 el olijfolie. Gril de paprikareepjes in de grillpan 4-5 minuten of tot ze mooie roosterstrepen hebben.
3 Kook ondertussen de peultjes in water met zout in 4 minuten knapperig gaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
4 Snijd de kipfilet in plakjes. Beleg 4 plakken speltbrood met de kipfilet, de paprika en de peultjes. Verdeel er de ricotta, de basilicum en peper naar smaak over. Dek af met de laatste 4 sneden brood en snijd de sandwiches door. Steek de sandwiches vast met de tapasprikkers.
Gegrilde kipsandwich met ricotta en knapperige worteltjes is een recept van PLUS