1 "Bereiden: Je begint met het afbakken van het brood, vervolgens maak je de gekaramelliseerde uienringen en ga je ondertussen aan de slag met de biefstuk. Leg de biefstuk uit de koelkast en snijd de verpakking open. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2 Bak vervolgens het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. De oven mag terug naar 80 graden. Snijd daarna de rode uiten in halve ringen en voeg de olijfolie in een steelpan. Doe daar de boter en de laurierbladeren bij. Verwarm tot de boter gesmolten is. Voeg nu de basterdsuiker toe en wacht tot het gekaramelliseerd is. Blijf goed roeren.
3 Voeg de gesneden uien toe en laat 1 minuut mee bakken. Vervolgens de rode wijnazijn en rode port toevoegen. Verwarm het geheel nu 10 minuten met en deksel op de pan. Roer regelmatig en snijd ondertussen de rozemarijn fijn en bestrooi de biefstuk aan beide kanten met peper, zout en de fijngehakte rozemarijn. Smeer de biefstuk vervolgens in met olijfolie. Laat het uienmengsel nog 10 minuten inkoken zonder deksel op de pan. Bewaar de uiencompote apart.
4 Verhit de grillpan op hoog vuur. Wacht tot de pan op temperatuur is en bak de biefstuk tot de buitenkant een mooie kleur heeft. Dit hoeft maar maximaal 1 minuut per kant. Haal de biefstuk van het vuur, leg ze in een ovenschaal en zet ze 10 tot 15 minuten in een oven van 80 graden. Bereid ondertussen de mosterdsaus door de mosterd, mayonaise en honing te mengen in een schaaltje. Ontdoe de tomaten van het vruchtvlees en snijd in strookjes.
5 Snijd het brood in tweeën en snijd het open. Besmeer beide zijden met mosterdsaus en beleg 1 kant met rucola. Haal de biefstuk uit de oven en snijd in mooie plakjes van een halve centimeter. Snijd tegen de draad in. Leg de plakjes biefstuk op de rucola, voeg de gekaramelliseerde ui en daarop de strookjes tomaat toe en klap het brood dicht."
Luxe broodje Blonde d Aquitaine is een recept van PLUS