Luxe broodje Blonde d Aquitaine

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 "Bereiden: Je begint met het afbakken van het brood, vervolgens maak je de gekaramelliseerde uienringen en ga je ondertussen aan de slag met de biefstuk. Leg de biefstuk uit de koelkast en snijd de verpakking open. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • 2 Bak vervolgens het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. De oven mag terug naar 80 graden. Snijd daarna de rode uiten in halve ringen en voeg de olijfolie in een steelpan. Doe daar de boter en de laurierbladeren bij. Verwarm tot de boter gesmolten is. Voeg nu de basterdsuiker toe en wacht tot het gekaramelliseerd is. Blijf goed roeren.
  • 3 Voeg de gesneden uien toe en laat 1 minuut mee bakken. Vervolgens de rode wijnazijn en rode port toevoegen. Verwarm het geheel nu 10 minuten met en deksel op de pan. Roer regelmatig en snijd ondertussen de rozemarijn fijn en bestrooi de biefstuk aan beide kanten met peper, zout en de fijngehakte rozemarijn. Smeer de biefstuk vervolgens in met olijfolie. Laat het uienmengsel nog 10 minuten inkoken zonder deksel op de pan. Bewaar de uiencompote apart.
  • 4 Verhit de grillpan op hoog vuur. Wacht tot de pan op temperatuur is en bak de biefstuk tot de buitenkant een mooie kleur heeft. Dit hoeft maar maximaal 1 minuut per kant. Haal de biefstuk van het vuur, leg ze in een ovenschaal en zet ze 10 tot 15 minuten in een oven van 80 graden. Bereid ondertussen de mosterdsaus door de mosterd, mayonaise en honing te mengen in een schaaltje. Ontdoe de tomaten van het vruchtvlees en snijd in strookjes.
  • 5 Snijd het brood in tweeën en snijd het open. Besmeer beide zijden met mosterdsaus en beleg 1 kant met rucola. Haal de biefstuk uit de oven en snijd in mooie plakjes van een halve centimeter. Snijd tegen de draad in. Leg de plakjes biefstuk op de rucola, voeg de gekaramelliseerde ui en daarop de strookjes tomaat toe en klap het brood dicht."

Luxe broodje Blonde d Aquitaine is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Stoere Blonde d'Aquitaine burger
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstukspies met friet en een frisse salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger speciaal met spiegelei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept