Witlof van de grill met peterseliedressing

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten fijn en schep in een kommetje om met 2 eetlepels wittewijnazijn (250 ml). Laat de sjalot 5 minuten marineren.
  • 2 Voeg 2 eetlepels fijngehakte biologische peterselie samen met 4 eetlepels olijfolie toe aan het azijn-sjalotmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de stronkjes witlof met hart in partjes. Schep om met 2 eetlepels olijfolie en gril ze rondom in circa 7 minuten knapperig en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de witlof in een kom om met de peterseliedressing.
  • 5 Deze salade is ook lekker op een broodje.

Witlof van de grill met peterseliedressing is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse rucola-witlofsalade met peterseliedressing
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met peterseliedressing
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Raapstelensalade met avocado en peterseliedressing
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept