Rabarber met honing-pecannoten en ijs

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 220ºC. Maak de rabarber schoon. Snijd het onderste harde stuk en restblad eraf. Schil de stengels dun met een dunschiller. Snijd in stukken van 6 cm. Verdeel de rabarber over de bakplaat. Strooi er de suiker over en besprenkel met de olijfolie.
  • 2 Rooster de rabarber in de voorverwarmde oven in 25 minuten zacht en zoet. Rooster intussen in een koekenpan de pecannoten tot ze geuren. Schep de honing erdoor en bak nog 1 minuut tot de honing aan de noten plakt en gekarameliseerd is. Schud de noten op een snijplank met bakpapier. Laat ze afkoelen en hak grof.
  • 3 Verdeel de warme rabarber over 4 borden. Schep er een bol ijs bij en bestrooi met de honing-pecannoten.
  • 4 Vervang de pecannoten door hazel- of walnoten.

Rabarber met honing-pecannoten en ijs is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept