1 Verwarm de oven voor tot 220ºC. Maak de rabarber schoon. Snijd het onderste harde stuk en restblad eraf. Schil de stengels dun met een dunschiller. Snijd in stukken van 6 cm. Verdeel de rabarber over de bakplaat. Strooi er de suiker over en besprenkel met de olijfolie.
2 Rooster de rabarber in de voorverwarmde oven in 25 minuten zacht en zoet. Rooster intussen in een koekenpan de pecannoten tot ze geuren. Schep de honing erdoor en bak nog 1 minuut tot de honing aan de noten plakt en gekarameliseerd is. Schud de noten op een snijplank met bakpapier. Laat ze afkoelen en hak grof.
3 Verdeel de warme rabarber over 4 borden. Schep er een bol ijs bij en bestrooi met de honing-pecannoten.
4 Vervang de pecannoten door hazel- of walnoten.
Rabarber met honing-pecannoten en ijs is een recept van PLUS