1 Steek de barbecue aan. Bereid ondertussen de saus (in de keuken). Verhit de olie in een koekenpan. Bak de chorizo, onder regelmatig roeren, op halfhoog vuur in circa 5 minuten krokant.
2 Meng de knoflook door de mayonaise. Rasp 1 el citroenschil boven de mayonaise en roer door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
3 Leg de mosselen boven op het rooster, boven een goed heet vuur. Leg het deksel op de barbecue en open de schuifjes van het deksel. Rook de mosselen in circa 6 minuten gaar. Til het deksel voorzichtig op om te kijken of de mosselen al open zijn.
4 Schep de mosselen op een grote schaal en strooi de peterselie erover.
5 Zet een schaaltje citroenmayonaise en een schaaltje chorizokruim tussen de mosselen. Dip de mosselen in de mayonaise en vervolgens in het chorizokruim. Serveer met de resterende halve citroen, in kleine partjes.
Spaanse mosselen met chorizokruim is een recept van PLUS