Mini-pavlova's met zomerfruit

4
140 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 110°C. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije, schone kom. Klop het eiwit met een snufje zout 5 minuten. Klop beetje bij beetje de kristalsuiker erdoor. Klop het eiwit nog circa 5 minuten tot het stijf en glanzend is. Spatel de maïzena en poedersuiker erdoor.
  • 2 Schep het eiwit op een bakplaat en maak 4 ronde toeven van circa 12 cm, gelijkmatig dik. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pavlova’s 1 uur en 15 minuten. Zet de oven na een uur uit en laat de pavlova’s nog een 1 uur drogen. Ze zijn nu krokant van buiten en zacht van binnen.
  • 3 Gebruik je nectarine of perzik, snijd deze dan in smalle partjes, halveer aardbeien.
  • 4 Schep het fruit met de 2 eetlepels suiker door elkaar en laat circa 15 minuten marineren.
  • 5 Leg de pavlova’s op 4 borden, schep de room erop en vervolgens het fruit. Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker.

Mini-pavlova's met zomerfruit is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met vers zomerfruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept