1 Verwarm de oven voor op 110°C. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije, schone kom. Klop het eiwit met een snufje zout 5 minuten. Klop beetje bij beetje de kristalsuiker erdoor. Klop het eiwit nog circa 5 minuten tot het stijf en glanzend is. Spatel de maïzena en poedersuiker erdoor.
2 Schep het eiwit op een bakplaat en maak 4 ronde toeven van circa 12 cm, gelijkmatig dik. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pavlova’s 1 uur en 15 minuten. Zet de oven na een uur uit en laat de pavlova’s nog een 1 uur drogen. Ze zijn nu krokant van buiten en zacht van binnen.
3 Gebruik je nectarine of perzik, snijd deze dan in smalle partjes, halveer aardbeien.
4 Schep het fruit met de 2 eetlepels suiker door elkaar en laat circa 15 minuten marineren.
5 Leg de pavlova’s op 4 borden, schep de room erop en vervolgens het fruit. Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker.
Mini-pavlova's met zomerfruit is een recept van PLUS