Zoek
Oranjerode kabeljauwcurry
4
40 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen
250 g rode biet
4 el roomboter
150 g prei
1 groentebouillonblokje
1 volle tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 el korianderpoeder
½ tl cayennepeper
1 volle tl grove mosterd
1 el verse gember
4 gedroogde abrikozen
350 g kabeljauw
400 ml kokosmelk
200 g doperwten
2 el citroensap
zwarte peper
4 el korianderblaadjes
Bereiding
1
Snijd de abrikozen en gember fijn.
2
Schil de zoete aardappel en biet en snijd ze in stukjes van 2-3 cm.
3
Verwarm in een ruime pan 2 eetlepels roomboter en bak de zoete aardappel en biet 5 minuten.
4
Snijd de prei in plakjes van 1-2 cm en voeg die erbij.
5
Los het bouillonblokje op in 200 ml heet water en voeg toe.
6
Voeg nu de specerijen, mosterd, abrikozen en gember erbij.
7
Verwarm in de tussentijd in een andere bakpan de rest van de roomboter.
8
Snijd de kabeljauw in blokjes van 3-4 cm en bak ze op middelhoog vuur rondom goudbruin.
9
Voeg de kokosmelk en doperwtjes toe aan de eerste pan met o.a. de aardappelen en verwarm nog 5 minuten. 1
0
Voeg de kabeljauw toe, het citroensap, 2 eetlepels van de verse koriander, (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalayazout. 1
1
Verwarm alles kort door en serveer met de overige korianderblaadjes als garnering.
Oranjerode kabeljauwcurry is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauwcurry
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwcurry met tomatenchutney
30 min-
Bekijk recept
Kabeljauwcurry
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwcurry
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept