Zoek
Groene pilav van quinoa
4
35 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g quinoa
1 groentebouillonblokje
1 el olijfolie
½ tl chilipepervlokken
1 tl gemalen zwarte peper
150 g ui
2 tl komijnpoeder
2 middelgrote courgettes
1 rode of gele paprika
2 handen verse andijvie
25 g gojibessen 100 g sesamzaadjes
3 el korianderblaadjes 2 tl oregano, gedroogd
2 tl paprikapoeder 1 grote tomaat
Bereiding
1
Snijd de courgettes in halvemaantjes, de ui kleingesneden, paprika en tomaat in kleine blokjes.
2
Rooster de quinoa 1-2 minuten in een ruime pan, zonder vet.
3
Los het bouillonblokje op in 500 ml heet water. Voeg 450 ml van de bouillon toe aan de quinoa en laat dit 15-20 minuten absorberen op laag vuur.
4
Roer alles goed los en laat de quinoa vervolgens afkoelen in een ruime kom of pan.
5
Verwarm de olijfolie en bak de ui, chilivlokken, zwarte peper en komijn zachtjes goudbruin.
6
Voeg de courgette, paprika en de rest van de bouillon toe en kook alles zachtjes 5 minuten.
7
Voeg de gojibessen toe.
8
Roer de koriander, oregano, paprikapoeder, sesamzaadjes en tomaat door de quinoa.
9
Voeg het groentemengsel en de andijvie toe en vermeng alles. 1
0
Je kunt dit gerecht warm serveren en (de rest) als koude salade op een bedje van sla. Giet er op het laatste moment een sliertje olijfolie over.
Groene pilav van quinoa is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept