Sambara

4
30 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de linzen en giet ze af.
  • 2 Kook ze gaar in 7-8 dl water, ongeveer 20 minuten.
  • 3 Was en snijd intussen de groenten, in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
  • 4 Verwarm 1 eetlepel olie op laag vuur en fruit hierin de koriander, komijn, (versgemalen) peper en kurkuma.
  • 5 Schep de groenten erbij en roer goed door.
  • 6 Voeg dit mengsel bij de linzen en kook tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel wat himalay- of zeezout toe.
  • 7 Fruit intussen het mosterdzaad met de gesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie, tot de ui begint te kleuren en het zaad begint te springen.
  • 8 Voeg de ui met mosterdzaad en citroensap bij de soep en serveer.
  • 9 Wil je dit als maaltijdsoep eten, voeg dan stukjes witte vis toe.

Sambara is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker