Zoek
Sambara
4
30 min
PLUS
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 g rode linzen
7-8 dl water
500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette
2 el olijfolie
1 el gemalen koriander
2 tl komijnpoeder
½ tl zwarte peper
½ tl kurkuma
½ tl (zwart) mosterdzaad
1 ui, gesnipperd
2 el citroensap
Bereiding
1
Was de linzen en giet ze af.
2
Kook ze gaar in 7-8 dl water, ongeveer 20 minuten.
3
Was en snijd intussen de groenten, in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
4
Verwarm 1 eetlepel olie op laag vuur en fruit hierin de koriander, komijn, (versgemalen) peper en kurkuma.
5
Schep de groenten erbij en roer goed door.
6
Voeg dit mengsel bij de linzen en kook tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel wat himalay- of zeezout toe.
7
Fruit intussen het mosterdzaad met de gesnipperde ui in 1 eetlepel olijfolie, tot de ui begint te kleuren en het zaad begint te springen.
8
Voeg de ui met mosterdzaad en citroensap bij de soep en serveer.
9
Wil je dit als maaltijdsoep eten, voeg dan stukjes witte vis toe.
Sambara is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker