Zoek
Lentestamppot met zoete aardappels
4
35 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1200 g zoete aardappels
2 teentjes knoflook
40 g roomboter
1 el kerriepoeder
500 g gesneden andijvie
100 ml amandelmelk of water
4 rundertartaartjes
olijfolie
Bereiding
1
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
2
Breng in een ruime pan water aan de kook en doe de blokjes aardappel erin.
3
Kook de zoete aardappels in ongeveer 10 minuten gaar.
4
Snipper de knoflook fijn.
5
Smelt de roomboter in een klein pannetje en fruit de kerriepoeder en knoflook 2 minuten zonder ze bruin te laten worden.
6
Giet de aardappelblokjes af en pureer ze met een stamper.
7
Roer de gesmolten boter met de gefruite kruiden door de aardappels.
8
Zet de pan met zoete aardappelpuree op een laag vuurtje en roer beetje bij beetje de andijvie erdoor.
9
Verdun de stamppot eventueel met wat warme amandelmelk of water. 1
0
Bak ondertussen de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie aan beide kanten bruin in ongeveer 2 minuten per kant. 1
1
Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout. 1
2
Voor een pittige stamppot: fruit een gesnipperde Spaanse peper mee met de knoflook.
Lentestamppot met zoete aardappels is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lentestamppot met boomstammetjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentestamppot veldsla-snijbonen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentestamppot
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentestamppot met geitenkaaspakketjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept