Lentestamppot met zoete aardappels

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  • 2 Breng in een ruime pan water aan de kook en doe de blokjes aardappel erin.
  • 3 Kook de zoete aardappels in ongeveer 10 minuten gaar.
  • 4 Snipper de knoflook fijn.
  • 5 Smelt de roomboter in een klein pannetje en fruit de kerriepoeder en knoflook 2 minuten zonder ze bruin te laten worden.
  • 6 Giet de aardappelblokjes af en pureer ze met een stamper.
  • 7 Roer de gesmolten boter met de gefruite kruiden door de aardappels.
  • 8 Zet de pan met zoete aardappelpuree op een laag vuurtje en roer beetje bij beetje de andijvie erdoor.
  • 9 Verdun de stamppot eventueel met wat warme amandelmelk of water. 1
  • 0 Bak ondertussen de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie aan beide kanten bruin in ongeveer 2 minuten per kant. 1
  • 1 Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout. 1
  • 2 Voor een pittige stamppot: fruit een gesnipperde Spaanse peper mee met de knoflook.

Lentestamppot met zoete aardappels is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lentestamppot met boomstammetjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentestamppot veldsla-snijbonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentestamppot met geitenkaaspakketjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept