2 Halveer de aubergines, strijk ze in met ca. 2 el olijfolie en leg ze met de platte kant op de bakplaat.
3 Snijd de komkommers in dunne, lange sliertjes.
4 Snipper de knoflook, de ui en de peterselie.
5 Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 5 minuten.
6 Verwijder het vel van de aubergine en doe het vruchtvlees met de gefruite ui en knoflook in een maatbeker. Pureer het geheel met een staafmixer fijn tot het de dikte van yoghurt heeft. Breng op smaak met himalayazout en (versgemalen) peper.
7 Smeer de zalm in met wat olie en bak hem 2 minuten per kant in een warme pan.
8 Roer de saus en de peterselie door de komkommers.
9 Verdeel de komkommerspaghetti en de zalm over 4 borden en strooi er wat blaadjes basilicum over. Serveer de saus erbij.
Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus is een recept van PLUS