Zoek
Tom Kha Gai
4
30 min
PLUS
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
¼ rode peper (zonder zaadjes)
2 el gesneden koriander
2 el verse gember
2 el olijfolie
500 ml kippenbouillon
300 ml kokosmelk
40 ml limoensap
½ courgette
½ winterpeen
½ bosuitje
Bereiding
1
Hak de knoflook, rode peper en koriander fijn. Rasp de gember.
2
Zet een soeppan op het vuur met de olijfolie erin.
3
Fruit de knoflook, rode peper en gember aan.
4
Blus af met de kippenbouillon en kokosmelk.
5
Voeg het limoensap toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten rustig doorkoken.
6
Snijd ondertussen de courgette, winterpeen en bosui in lange, luciferdunne reepjes.
7
Voeg de gesneden groenten en koriander toe en laat de soep nog 5 minuten rustig doorkoken.
8
Voeg ook eens verse munt toe voor een fris effect.
Tom Kha Gai is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Gai Yatzee (gevulde Omelet)
0-10 min -
Bekijk recept
Hemelse Kip Uit Thailand ( Gai King)
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gai Phat Pria Wan (Zoetzure Kipfilet)
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tom Kha Gai
30-60 min -
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten met grijze garnaalkes
15 min
Snack
Bekijk recept
Tomaat-garnalensalade
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kip-avocadosandwich
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept