Vietnamese soep met zalm

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de preien in dunne ringetjes, snipper de ui en de knoflook en hak de shiitakes klein.
  • 2 Verwijder de blaadjes van de basilicum en houd die apart.
  • 3 Breng alle gesneden groenten met 2 liter water aan de kook.
  • 4 Voeg gemberpoeder, azijn, (versgemalen) peper, kaneel, honing en de basilicumtakjes toe.
  • 5 Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.
  • 6 Snijd ondertussen de paksoi fijn.
  • 7 Snijd de zalm in kleine stukjes.
  • 8 Scheur de basilicumblaadjes fijn.
  • 9 Verwijder de basilicumtakjes en breng de soep op smaak met de vissaus, eventueel wat (versgemalen) zwarte peper en himalaya- of zeezout. 1
  • 0 Kook de rijstmie volgens de instructies op de verpakking. 1
  • 1 Verdeel de paksoi, zalm en basilicum over 4 kommen en giet er de kokende soep bij. 1
  • 2 Laat nog 1 minuut staan om de zalm iets te laten garen. 1
  • 3 Je kunt de paksoi ook door spinazie vervangen.

Vietnamese soep met zalm is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese kalkoen à la minute
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese lenterolletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vietnamese sla-gehaktrolletjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept