Zoek
Vietnamese soep met zalm
4
40 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 preien
1 ui
4 teentjes knoflook
200 g verse shiitake
6 takjes basilicum
1 tl gemberpoeder
1 el azijn
1 tl zwarte peper
1 tl kaneel
1 el honing
¼ paksoi
400 g verse zalm
200 g rijstmie
3 el vissaus
Bereiding
1
Snijd de preien in dunne ringetjes, snipper de ui en de knoflook en hak de shiitakes klein.
2
Verwijder de blaadjes van de basilicum en houd die apart.
3
Breng alle gesneden groenten met 2 liter water aan de kook.
4
Voeg gemberpoeder, azijn, (versgemalen) peper, kaneel, honing en de basilicumtakjes toe.
5
Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken.
6
Snijd ondertussen de paksoi fijn.
7
Snijd de zalm in kleine stukjes.
8
Scheur de basilicumblaadjes fijn.
9
Verwijder de basilicumtakjes en breng de soep op smaak met de vissaus, eventueel wat (versgemalen) zwarte peper en himalaya- of zeezout. 1
0
Kook de rijstmie volgens de instructies op de verpakking. 1
1
Verdeel de paksoi, zalm en basilicum over 4 kommen en giet er de kokende soep bij. 1
2
Laat nog 1 minuut staan om de zalm iets te laten garen. 1
3
Je kunt de paksoi ook door spinazie vervangen.
Vietnamese soep met zalm is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese kalkoen à la minute
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vietnamese lenterolletjes
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vietnamese sla-gehaktrolletjes
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept