Zoek
Curry met kruidige kippendijen
4
20 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
500 g kippendijen
2 kleine sjalotten
150 g verse shiitake
1 lente-ui
20 ml olijfolie
250 g romanesco of bloemkool
1 tl kurkuma
200 ml kokosmelk
20 ml water
1 el geraspte schil biologische citroen
basilicum
Bereiding
1
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd de kippendijen in dunne plakjes.
3
Snijd de sjalotten in ringen en de shiitakes in plakjes.
4
Snijd het witte deel van de lente-ui in fijne ringen en kneus de rest van de stengel.
5
Snipper het witte en het groene deel van de lente-ui apart van elkaar.
6
Laat de olijfolie heet worden in een wokpan. Voeg de sjalotjes en het witte deel van de lente-ui toe.
7
Doe de plakjes kip erbij en laat even aankleuren totdat het gaar is.
8
Snijd de romanesco of bloemkool in kleine rozetjes en wok deze 2 minuten mee in de pan.
9
Doe de shiitake en de kurkuma er als laatste bij en wok dit ook nog even mee. 1
0
Blus af met de kokosmelk en een klein scheutje water. 1
1
Voeg de zilvervliesrijst toe, samen met de citroenrasp en eventueel wat himalya- of zeezout. 1
2
Serveer met enkele blaadjes basilicum en het gesnipperde groene deel van de lente-ui. 1
3
Serveer er een frisse wortelsalade bij!
Curry met kruidige kippendijen is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Black eye pesi moksi alesi met gestoofde kip en kouseband sopropo salade
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep van savooiekool
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
2 uur-
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept