Zoek
Curry met bloemkool
4
40 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
1 el roomboter of olijfolie
125 g prei, in plakjes
½ tl zwarte peper
250 g bloemkool, in roosjes, stronk in blokjes
250 g wortel, in plakjes
300 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
1 el kerriepoeder
2 tl gedroogde dille
1 el garam masala
250 g broccoli, in roosjes, steel in blokjes
100 g cashewnoten
Bereiding
1
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Verwarm de roomboter of olijfolie in een grote braadpan, op middelhoog vuur.
3
Bak de prei met de (versgemalen) peper glazig in 3 minuten.
4
Voeg de bloemkool en de wortel toe en bak 5 minuten.
5
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en de specerijen toe.
6
Voeg er de broccoli en 75 gram van de cashewnoten bij.
7
Kook het geheel nog 4-5 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
8
Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje himalaya- of zeezout.
9
Strooi de overgebleven cashewnoten erover. 1
0
Serveer met de gekookte zilvervliesrijst.
Curry met bloemkool is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept