Zoek
Ovenschotel met kabeljauw
4
50 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 krop andijvie
1 bloemkool
6 el olijfolie
1 tl nootmuskaat
75 g belegen geitenkaas
500 g kabeljauwfilet
zwarte peper
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Was de andijvie en snijd de groente daarna fijn.
3
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
4
Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een wok en bak de bloemkool 5 minuten.
5
Voeg de andijvie en nootmuskaat toe en laat de andijvie slinken.
6
Schep de groenten in een vergiet en laat uitlekken.
7
Doe dan de groenten in een grote ovenschotel.
8
Rasp de kaas en strooi drie kwart van de kaas erover.
9
Zet de schotel 15 minuten in de oven. 1
0
Smeer ondertussen de kabeljauwfilet in met wat olijfolie en bestrooi hem royaal met (versgemalen) zwarte peper. 1
1
Haal de groenten uit de oven en leg de kabeljauw erop. 1
2
Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel weer terug in de oven. 1
3
Laat de kabeljauw in ongeveer 15 minuten gaar worden. 1
4
Tip: neem in plaats van kabeljauw ook eens een koolvis, schelvis of scholfilet.
Ovenschotel met kabeljauw is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met gehakt en groente
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept