Rucolastamppot met gebraden kippenvleugels

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180 °C.
  • 2 Pel de knoflook en hak fijn.
  • 3 Roer de knoflook, mosterd, honing, paprikapoeder, wat (versgemalen) zwarte peper, een snufje himalaya- of zeezout en een flinke scheut olijfolie door elkaar.
  • 4 Leg de kippenvleugels naast elkaar in een ovenschaal en giet de mosterdsaus eroverheen.
  • 5 Roer goed door elkaar en zet circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 6 Schil de aardappelen en spoel goed af.
  • 7 Snijd de bloemkool en aardappelen in gelijke stukken en zet ze net onder water.
  • 8 Kook in circa 13 minuten gaar.
  • 9 Hak intussen de rucola grof, of juist wat fijner als de kinderen er niet van houden. 1
  • 0 Giet de bloemkool en aardappelen af en vang wat van het kookvocht op. Pureer en voeg voorzichtig wat kookvocht toe tot het een romige puree is. 1
  • 1 Roer de roomboter erdoorheen en breng op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalaya- of zeezout. Roer dan de rucola erdoorheen en serveer met de kippenvleugeltjes en het braadvet uit de ovenschaal. 1
  • 2 Tip: voor een minder scherpe variant kan je in plaats van rucola ook 6 stengels bosui gebruiken, die je in ringetjes snijdt en toevoegt.

Rucolastamppot met gebraden kippenvleugels is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige kippenvleugels met mango en pindadip
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Palaw
30 min-
Bekijk recept
Couscous met gekaramelliseerde rode uien
30 min-
Bekijk recept
Buffalo wings met bluecheesedip
15 min Snack
Bekijk recept

Rucolastamppot met mosterdkarbonades
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolastamppot met rode uienchutney
30 min-
Bekijk recept
Knapperige rucolastamppot met runderrookvlees
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde champignons met rucolastamppot
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept