Frisse rijstsalade

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Weeg de rijst af en kook deze volgens de instructies op de verpakking; wanneer hij gaar is, goed af laten koelen.
  • 2 Stoom of kook de tuinerwten en spoel ze in een vergiet af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • 3 Neem een grote (salade)schaal en leg hierin een bedje van veldsla.
  • 4 Schil de grapefruit, snijd de partjes in kleine stukjes en verdeel deze over de veldsla.
  • 5 Maak een dressing van de olijfolie, honing en citroensap en meng deze goed met een garde.
  • 6 Schep de rijst en tuinerwten op de veldsla en grapefruit en meng voorzichtig met de dressing.
  • 7 Breng eventueel op smaak met (vers)gemalen zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.
  • 8 Hak de walnoten en bestrooi de salade samen met munt.

Frisse rijstsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept