2 Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.
3 Snijd de kip in reepjes.
4 Was de citroen, rasp het geel eraf en pers hem uit.
5 Pers de teentjes knoflook uit.
6 Snijd de wortels in kleine blokjes.
7 Meng citroenrasp, citroensap, knoflook en olie door elkaar en breng op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en zwarte peper; meng dit sausje met de kip en wortel.
8 Leg de kip en wortel op een ingevette bakplaat en zet 25 minuten in de oven.
9 Snijd de komkommer in vier lange stukken. 1
0 Verwijder de zaden uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in repen. 1
1 Gril de reepjes komkommer aan beide kanten lichtbruin in een grillpan. 1
2 Snijd de peterselie en de bosuitjes fijn. 1
3 Meng de peterselie en bosuitjes door de quinoa en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalaya- of zeezout. 1
4 Verdeel alles over 4 borden.
Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer is een recept van PLUS