Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.
  • 3 Snijd de kip in reepjes.
  • 4 Was de citroen, rasp het geel eraf en pers hem uit.
  • 5 Pers de teentjes knoflook uit.
  • 6 Snijd de wortels in kleine blokjes.
  • 7 Meng citroenrasp, citroensap, knoflook en olie door elkaar en breng op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en zwarte peper; meng dit sausje met de kip en wortel.
  • 8 Leg de kip en wortel op een ingevette bakplaat en zet 25 minuten in de oven.
  • 9 Snijd de komkommer in vier lange stukken. 1
  • 0 Verwijder de zaden uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in repen. 1
  • 1 Gril de reepjes komkommer aan beide kanten lichtbruin in een grillpan. 1
  • 2 Snijd de peterselie en de bosuitjes fijn. 1
  • 3 Meng de peterselie en bosuitjes door de quinoa en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalaya- of zeezout. 1
  • 4 Verdeel alles over 4 borden.

Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept