Zoek
Kabeljauw met zoete-aardappelsalade
4
45 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 g zoete aardappel
10 el olijfolie
400 g spitskool
500 g kabeljauw
1 avocado
2 el citroensap
50 g zongedroogde tomaatjes
10 blaadjes basilicum
16 groene olijven
imalaya- of zeezout
zwarte peper
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
3
Meng 4 eetlepels olijfolie door de aardappelblokjes.
4
Rooster de aardappelblokjes in 30 minuten gaar in de oven.
5
Snijd de spitskool in dunne sliertjes.
6
Breng 2 liter water met wat himalaya- of zeezout aan de kook en leg de kabeljauw erin; zet het vuur uit en laat de vis 8 minuten garen.
7
Verwijder de pit van de avocado en lepel het vruchtvlees eruit.
8
Prak het vruchtvlees met 6 eetlepels olijfolie en het citroensap; verdun eventueel met wat water tot yoghurtdikte.
9
Snijd de tomaatjes fijn en meng door de avocadopuree; breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalaya- of zeezout. 1
0
Snijd de basilicum fijn en de olijven in ringetjes. 1
1
Meng de zoete aardappel met de spitskool en de avocadodressing. 1
2
Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, leg de kabeljauw erbij en strooi de basilicum en olijven erover.
Kabeljauw met zoete-aardappelsalade is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept