Kabeljauw met zoete-aardappelsalade

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  • 3 Meng 4 eetlepels olijfolie door de aardappelblokjes.
  • 4 Rooster de aardappelblokjes in 30 minuten gaar in de oven.
  • 5 Snijd de spitskool in dunne sliertjes.
  • 6 Breng 2 liter water met wat himalaya- of zeezout aan de kook en leg de kabeljauw erin; zet het vuur uit en laat de vis 8 minuten garen.
  • 7 Verwijder de pit van de avocado en lepel het vruchtvlees eruit.
  • 8 Prak het vruchtvlees met 6 eetlepels olijfolie en het citroensap; verdun eventueel met wat water tot yoghurtdikte.
  • 9 Snijd de tomaatjes fijn en meng door de avocadopuree; breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper en eventueel wat himalaya- of zeezout. 1
  • 0 Snijd de basilicum fijn en de olijven in ringetjes. 1
  • 1 Meng de zoete aardappel met de spitskool en de avocadodressing. 1
  • 2 Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, leg de kabeljauw erbij en strooi de basilicum en olijven erover.

Kabeljauw met zoete-aardappelsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept