Zoek
Zoete aardappel met stengel broccoli
4
35 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g quinoa
½ groentebouillonblokje
400 g zoete aardappel
4 rode uien
3 tenen knoflook
400 g stengel broccoli
3 el olijfolie
3 el pijnboompitten
1 bakje tuinkers
Bereiding
1
Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking, samen met het bouillonblokje.
2
Schil en was de zoete aardappel. Snijd deze in blokjes.
3
Snijd de uien en knoflook fijn.
4
Snijd het onderste stukje van de broccoli af en snijd de rest van de stengel en de roosjes in stukken.
5
Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een wok.
6
Fruit de ui kort en voeg dan de knoflook en zoete aardappel toe. Roerbak dit mengsel circa 10 minuten.
7
Voeg nu de broccoli stengels en roosjes toe en roer alles nog 6 minuten door elkaar.
8
Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
9
Knip de tuinkers af met een schaar. 1
0
Garneer het roerbakmengsel met tuinkers en pijnboompitten en serveer met de gekookte quinoa. 1
1
Breng eventueel op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en (versgemalen) zwarte peper. 1
2
Tip: vervang de stengel broccoli eens door groene asperges.
Zoete aardappel met stengel broccoli is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept