1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes, stoom of kook ze in 10 minuten beetgaar en laat ze op een theedoek afkoelen.
2 Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel het zand eruit en snijd vervolgens in dunne reepjes.
3 Was de spinazie en droog de blaadjes, bijvoorbeeld in een slacentrifuge.
4 Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
5 Meng het citroensap, de olie en yoghurt door elkaar, meng de prei erdoor en breng eventueel op smaak met (versgemalen) zwarte peper en wat himalaya- of zeezout.
6 Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan goudbruin.
7 Doe de spinazie in een kom en leg de broccoli en de sinaasappelstukjes erop.
8 Schep de prei op de salade en verdeel de munt en pitjes erover.
9 Neem ook eens een keer geiten- of biologische yoghurt.
Salade van spinazie, prei en broccoli is een recept van PLUS