1 Was de broccoli en snijd deze in stukken, ook de stam. Snijd de knoflook, rode ui en gember fijn. Verwarm de kokosolie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook, rode ui en gember licht aan. Voeg de broccoli toe en roer alles 2 minuten om. Schenk er dan heet water bij tot de broccoli net onder water staat. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat ongeveer 6 minuten zachtjes pruttelen tot de broccoli beetgaar is. Snijd ondertussen de avocado overlangs in tweeën, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Giet de warme inhoud van de soeppan in de blender, voeg de avocado toe en mix tot een gladde soep. Schenk de soep daarna terug in de pan. Voeg zo nodig nog wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft en breng eventueel op smaak met wat zout en (versgemalen) peper.
2 Garneer de soep eens met wat geroosterde pijnboompitten en fijngesneden selderij.