1 Snijd de spitskool doormidden, daarna elke helft weer doormidden en dan elk kwart nogmaals doormidden, zodat je 8 lange parten krijgt (de bladeren moeten aan elkaar blijven).
2 Was de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 centimeter groot.
3 Stoom of kook de aardappelblokjes in ± 6 minuten beetgaar.
4 Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de spitskoolparten erin.
5 Laat de parten ± 4 minuten bakken tot de onderkant bruin is en draai ze om. Laat de andere kant ook bruin worden.
6 Hak ondertussen de amandelen fijn.
7 Was de andijvie en snijd in reepjes. Snijd de bosui fijn en meng die met 1 eetlepel olijfolie door de andijvie.
8 Snijd de bietjes fijn en plet de rode bessen.
9 Meng de biet met de bessen en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met wat zwarte peper. 1
0 Meng nu de aardappel met de andijvie en verdeel over de borden. 1
1 Leg er de spitskoolparten op en schep er wat bietendressing en amandelen over.
Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie is een recept van PLUS