1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Laat ondertussen de abrikozen in
25 dl hete bouillon wellen.
2 Dep de biefstukjes droog en wrijf het vlees in met ras-el-hanout. Verhit de pan met de boter en olijfolie. Bak de biefstukjes rondom goudbruin en laat het vlees in aluminiumfolie rusten.
3 Bak vervolgens de sjalotringen in het achtergebleven bakvet kort aan en giet de
25 dl hete bouillon met de stukjes abrikozen erbij. Voeg er
15 dl bokbier aan toe en roer de aanbaksels los en laat de saus indikken tot ongeveer de één derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Breng evt. op smaak met wat zout en peper.
4 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten tot ze net gaar zijn.
5 Pak al laatste de biefstukjes uit de aluminium folie, bestrooi ze met wat zout en serveer de saus bij het vlees.
6 Serveer de biefstuk met couscous, roergebakken groenten en een mooi glas bokbier.
7 Drankentip: Brand dubbelbock
Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus is een recept van PLUS