Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Laat ondertussen de abrikozen in
  • 25 dl hete bouillon wellen.
  • 2 Dep de biefstukjes droog en wrijf het vlees in met ras-el-hanout. Verhit de pan met de boter en olijfolie. Bak de biefstukjes rondom goudbruin en laat het vlees in aluminiumfolie rusten.
  • 3 Bak vervolgens de sjalotringen in het achtergebleven bakvet kort aan en giet de
  • 25 dl hete bouillon met de stukjes abrikozen erbij. Voeg er
  • 15 dl bokbier aan toe en roer de aanbaksels los en laat de saus indikken tot ongeveer de één derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Breng evt. op smaak met wat zout en peper.
  • 4 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten tot ze net gaar zijn.
  • 5 Pak al laatste de biefstukjes uit de aluminium folie, bestrooi ze met wat zout en serveer de saus bij het vlees.
  • 6 Serveer de biefstuk met couscous, roergebakken groenten en een mooi glas bokbier.
  • 7 Drankentip: Brand dubbelbock

Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met zoete zuidvruchtensaus en pompoenstamppot
60 min-
Bekijk recept
Pappardelle met everzwijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Keizerinrijst
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept