Zoek
Zalm in groene thee met rijst met gestoomde broccoli
4
35 min
PLUS
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 zalmfilets van 150 g zonder huid
2 el olijfolie
2 zakjes groene thee (zonder smaakje)
1 tl himalaya- of zeezout
200 g zilvervliesrijst
200 ml kokosmelk
600 g broccoli, in stukjes
2 el sesamolie
2 el sesamzaad
Bereiding
1
Leg de zalmfilets op een bord en wrijf ze in met de olijfolie.
2
Open de theezakjes en doe de inhoud samen met het zout in een schaal.
3
Wrijf de zalmfilets in met het thee-zoutmengsel en leg opzij.
4
Kook de rijst gaar in 100 ml water samen met de kokosmelk.
5
Laat de rijst rusten met de deksel op de pan.
6
Stoom of kook de broccoli in circa 6 minuten gaar.
7
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden.
8
Bak de zalmfilets in circa 5 minuten om en om mooi rosé.
9
Giet het eventuele kookvocht van de rijst af. 1
0
Verdeel de zalm met de rijst en broccoli over 4 borden. 1
1
Druppel de sesamolie over de broccoli en strooi vervolgens het sesamzaad over de zalm. 1
2
Vervang de broccoli eens door bloemkool en strooi verse bieslook over het gerecht.
Zalm in groene thee met rijst met gestoomde broccoli is een recept van
PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept