1 Kook de aardappels in een ruime pan met water en wat zout gaar. Voeg op het laatst de gesneden boerenkool erbij en laat even meekoken. Giet het teveel aan vocht af maar bewaar dit. Stamp de aardappel en de boerenkool goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Is de massa te dik, voeg dan nog wat kookvocht er aan toe.
In de tussentijd de hamlappen kruiden met peper en zout en in een hete koekenpan met wat olie kort krokant en net gaar bakken.
Vervolgens de boter uit laten bruisen in een koekenpan. Hierin de sjalot en knoflook licht aanzweten. Vervolgens de paprika en uitgebakken spekjes er aan toevoegen en het geheel even zachtjes bakken. Dit toevoegen aan de stamppot en op smaak controleren.
Als laatste de room met de mosterd aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken.
De stamppot over borden verdelen en de hamlappen er bovenop leggen. De saus rondom schenken.
2 Wijntip: Côtes du Rhône Villages Grande Réserve
Hamlappen met mediterrane stamppot is een recept van PLUS