Asperges op traditionele wijze met kaassaus

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar het eind. Snijd de harde uiteinden eraf.
  • 2 Kook de asperges vervolgens 7-8 minuten in water met wat zout. In het vocht af laten koelen.
  • 3 Kook in de tussentijd de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • 4 Was de peterselie en hak fijn.
  • 5 Meng het ei met de ham en de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking maar gebruik i.p.v. water, aspergevocht. Maak de saus af met de slagroom.
  • 7 Leg de asperges op het bord en strooi er het ham, ei en peterselie mengsel overheen. Serveer de saus en het geroosterd brood er los bij.
  • 8 Wijntip: Jean Rosen Pinot Blanc

Asperges op traditionele wijze met kaassaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept