Mosselen met verse frieten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de mosselen goed in koud water.
  • 2 Verwijder drijvende, openstaande mosselen en ongerechtigheden en laat de mosselen op een vergiet uitlekken.
  • 3 Schep de mosselen in een pan, voeg de mosselkruiden en de groenten toe.
  • 4 Voeg naar gelang eigen smaak het glas wijn óf het flesje bier toe aan de pan met mosselen.
  • 5 Sluit de pan af met een deksel, zet deze op het vuur en breng aan de kook.
  • 6 Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking goud bruin.
  • 7 Als de mosselen koken, schud ze om en laat ze weer 2 minuten koken.
  • 8 Schud de mosselen daarna nogmaals om en smullen maar.
  • 9 Serveer met lekkere verse zelfgebakken frieten en gemengde salade aangemaakt met dressing. 1
  • 0 Tip: Als u mosselen heeft gekocht en u gebruikt ze niet direct, zet ze dan afgedekt met een natte doek in de koelkast. Maximaal 2 dagen! Snelle bereidingstip: Bereid een behoorlijke hoeveelheid en warm deze in kleine porties op. Wijntip: PLUS Muscadet wijn

Mosselen met verse frieten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofvlees op Kempense wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept