2 Verwijder drijvende, openstaande mosselen en ongerechtigheden en laat de mosselen op een vergiet uitlekken.
3 Schep de mosselen in een pan, voeg de mosselkruiden en de groenten toe.
4 Voeg naar gelang eigen smaak het glas wijn óf het flesje bier toe aan de pan met mosselen.
5 Sluit de pan af met een deksel, zet deze op het vuur en breng aan de kook.
6 Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking goud bruin.
7 Als de mosselen koken, schud ze om en laat ze weer 2 minuten koken.
8 Schud de mosselen daarna nogmaals om en smullen maar.
9 Serveer met lekkere verse zelfgebakken frieten en gemengde salade aangemaakt met dressing. 1
0 Tip: Als u mosselen heeft gekocht en u gebruikt ze niet direct, zet ze dan afgedekt met een natte doek in de koelkast. Maximaal 2 dagen! Snelle bereidingstip: Bereid een behoorlijke hoeveelheid en warm deze in kleine porties op. Wijntip: PLUS Muscadet wijn