Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd kruislings sneetjes in het vet van de eendenborst. Leg de eendenborst op het vet in een droge, verhitte pan. Bak de vetkant krokant bruin in ongeveer 6 minuten, draai de eendenborst om en bak deze goudbruin en gaar.
  • 2 Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout gaar. Pureer de aardappelen en maak smeuïg met een scheutje melk en een klontje roomboter. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • 3 Bereid vervolgens de rode kool met de kruiden zoals aangegeven op de verpakking.
  • 4 Leg de eendenborst samen met de puree op het bord en serveer met de rode kool en de appelmoes.
  • 5 Dranktip: Grolsch herfstbok

Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept