Roergebakken boerenkool met rookworst

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de rookworsten in bijna kokend water gedurende 10 minuten.
  • 2 Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie en bak de aardappeltjes met boter goudbruin en licht krokant.
  • 3 Verhit vervolgens een ruime wokpan of hapjespan en verhit hierin wat olijfolie.
  • 4 Laat de knoflook even in de olie bakken zonder te kleuren. Voeg hier de paprikablokjes aan toe en laat ook even meebakken. Roerbak nu hierin de boerenkool en voeg de aardappelplakjes en basilicum er aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Schep op voorverwarmde, diepe borden en leg de worst er bovenop. Bestrooi als laatste met de warme pijnboompitten.

Roergebakken boerenkool met rookworst is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept