1 Snipper de ui zeer fijn. Schrap de peen. Snijd de peen en bleekselderij in piepkleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui, peen en bleekselderij 8 min. Voeg de tijm en tomatenpuree toe. Snijd ondertussen de paddenstoelen zeer fijn en voeg toe. Fruit 15 min. op laag vuur. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng door het groentemengsel.
2 Laat het mengsel op een platte schaal afkoelen. Schep ⅓ van de kaas, de panko en de eieren door het groentemengsel. Breng op smaak met peper.
3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
4 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de saus en meng met de balletjes. Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas.
Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus is een recept van Albert Heijn