1 Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een schone theedoek, breng op smaak met zout en laat staan tot gebruik. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Snijd de salade-ui in ringen en snijd de stukjes ananas kleiner.
2 Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
3 Voeg de tomaten, salade-ui, ananas en chilisaus toe en bak 3 min. mee. Voeg de komkommer toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst en het tomaten-ananas-mengsel over de borden en serveer direct. Lekker!
Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu is een recept van Albert Heijn