1 Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakken van een 1⁄2 cm. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
2 Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het geheel door de krieltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.
Kipdijfilet met spekjes en groenten is een recept van Albert Heijn