1 Doe het meel, de bananen, eieren, het zout en de melk, cacao en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag. Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een flinke opslaglepel beslag. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in 2 min. gaar en keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor wat extra boter in de pan. Laat de pannenkoeken afkoelen, dit duurt ca. 30 min.
2 Hak ondertussen de pistachenoten grof. Meng 2 el honing door de ricotta. Besmeer 1 pannenkoek met 3 el ricotta, leg er een pannenkoek op en besmeer met 2 el fruitspread. Maak zo nog ca. 5 lagen en eindig met een laag ricotta. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de rest van de honing. Snijd aan tafel in puntjes.
Speltpannenkoekentaart met ricotta, banaan & pistache is een recept van Albert Heijn