Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 1 cm. Meng de pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is.
  • 2 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Meng de couscous met het sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen.
  • 3 Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud.

Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept