1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s in z’n geheel op de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven. Draai ze halverwege om. Doe ze in een goed afgesloten plastic zak. Verwijder na 5 min. de zaadlijsten, de steeltjes en de zwarte velletjes.
2 Verhit ondertussen de olie in een grote pan en roerbak de roerbakmix 5 min. Voeg de paprika, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
3 Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en weinig peper. Laat de worstjes uitlekken en verwarm ze 3 min. in de soep.
4 Serveer de soep met een lepel crème fraîche erop en een handje groentechips erin.
Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips is een recept van Albert Heijn