1 Snijd de watermeloen in stukjes. Pureer de watermeloen met de staafmixer en wrijf de puree door een zeef. Maak het extra zoet met de poedersuiker.
2 Breng in een steelpan het water met de suiker, de boter en een snuf zout aan de kook. Laat de suiker en de boter smelten. Zeef intussen de bloem met de kaneel boven een kom.
3 Draai het vuur laag. Voeg de kaneelbloem in één keer toe aan het suikermengsel en roer met een houten lepel tot een stevig beslag. Neem de pan van het vuur en laat het beslag 3 min. afkoelen.
4 Roer een voor een de eieren stevig door het beslag. Roer tot een glad beslag ontstaat. Schep het beslag in de spuitzak.
5 Verhit de olie om in te frituren tot 180 °C. Spuit het beslag in stukjes van 8 cm in de pan in de olie. Snijd of knip daarvoor na 8 cm steeds het beslag door. Bak de churros in porties in 3-4 min. goudbruin en gaar.
6 Haal de churros met de schuimspaan uit de olie en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Bestrooi de churros met extra poedersuiker en serveer met de watermeloencoulis om in te dippen.
Kaneelchurros met watermeloencoulis is een recept van Jumbo