1 Schraap met de punt van een scherp mes het zwarte merg uit het vanillestokje en roer het vanillemerg door de slagroom. Breng in een steelpan de room met het vanillestokje tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur, leg er een deksel op en laat de room 15 min. trekken.
2 Verwarm de oven voor tot 140 °C. Haal het vanillestokje uit de room.
3 Klop met een garde de eidooiers los met 150 g suiker. Schenk de warme vanilleroom door een zeef bij de eidooiers en klop de custard glad. Zet de schaaltjes in de ovenschaal en schenk de custard erin. Vul de ovenschaal met heet water, tot maximaal halverwege de schaaltjes. Dek de ovenschaal losjes af met een vel aluminiumfolie.
4 Bak de vanillecrèmes 50-55 min. in de voorverwarmde oven tot ze net stevig voelen. Neem de schaaltjes voorzichtig (heet!) uit het waterbad en laat ze afkoelen. Zet de crèmes afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden.
5 Verwarm de ovengrill eventueel. Bestrooi de crèmes dun met de resterende suiker. Karamelliseer de suiker met de brander of gril kort onder de hete ovengrill, tot de suiker is gesmolten en lichtbruin is gekleurd. Zet de schaaltjes op een groot bord, schep er een bol vanilleroomijs en de frambozen bij. Bestrooi met de munt en een beetje poedersuiker.
Crème brûlée met frambozen is een recept van Jumbo