Tomaten-basilicumsoep met kaascrostini

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en knoflook 5 min. zonder te laten kleuren. Voeg de tomaten toe en bak 3 min. mee.
  • 2 Schenk het water in de pan en voeg de stelen van het basilicum toe; houd het blad apart.
  • 3 Breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 15 min. Leg intussen de plakjes stokbrood op de bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Rooster het brood in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en krokant. Snijd of hak de basilicumblaadjes fijn.
  • 4 Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met het fijngehakte basilicum en peper. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de kaascrostini.

Tomaten-basilicumsoep met kaascrostini is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
25 min Snack
Bekijk recept
Gegratineerde Kaascrostini
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde Kaascrostini
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Groene salade met kaascrostini
0 min
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept