1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smelt in een koekenpan met dikke bodem 25 g boter. Fruit de uienringen in 10 min. boterzacht, zonder te laten kleuren.
2 Voeg de courgette toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper en schep in een ruime kom.
3 Verhit intussen in een andere koekenpan 25 g boter. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat elke portie slinken en het vocht verdampen. Schep de spinazie in een zeef en laat goed uitlekken. Druk het vocht met een lepel uit de spinazie.
4 Smelt de resterende boter in een steelpannetje op laag vuur. Schep intussen de spinazie en de peterselie door het ui-courgettemengsel. Verkruimel de feta boven de groenten en schep om. Breng op smaak met peper.
5 Leg op een schoon werkvlak 4 velletjes filodeeg. Bestrijk ze dun met de gesmolten boter en dek elk velletje af met een tweede velletje filodeeg. Verdeel de groenten in de lengte over de deegvelletjes. Strooi de helft van de sesamzaadjes erover en rol elk stapeltje in de breedte op zodat er 4 rollen ontstaan. Bestrijk de rollen ook aan de buitenkant met de boter.
6 Snijd elke rol met een scherp mes in 5 plakken en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Zet de plakken op de snijkant op de bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en krokant.
Spinazierolletjes met courgette, feta en sesam is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam