Courgette-tomatenschotel met ricotta

4
70 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit 4 el olijfolie in een hapjespan. Fruit de uienringen, knoflook en oregano 10 min. zonder te laten kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel de uienringen over de bodem van de ovenschaal. Schep de helft van de ricotta in kleine bergjes op de ui. Bedek dakpansgewijs met de plakjes tomaat en courgette. Bestrooi met zout en peper naar smaak en besprenkel met 3 el olijfolie. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de groenten en leg er de takjes rozemarijn op. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 3 Bak de groenten in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 min. Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 4 Besprenkel de groenten met de rest van de olijfolie en serveer met de gnocchi. Bestrooi de gnocchi eventueel met geraspte kaas en grofgehakte peterselie.

Courgette-tomatenschotel met ricotta is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept