1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in partjes. Verwijder het groen van de bospeen, halveer de peen in de lengte en snijd doormidden. Halveer de krieltjes. Doe de venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom.
2 Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng het rasp, de olie en mosterd en meng door de venkel, bospeen en krieltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pangasiusfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met zout. Schep voorzichtig door het groentemengsel.
3 Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig. Snijd de sinaasappel in 8 parten en de peterselie fijn. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer de sinaasappelparten erbij.
Pangasius met kriel, wortel & sinaasappel is een recept van Albert Heijn