1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik.
2 Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de aubergineplakken met 3/4 van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 6 min. Keer halverwege.
3 Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in plakken van een 1⁄2 cm dik. Bestrijk de courgette met de rest van de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en gril in 2 delen 5 min. Keer halverwege.
4 Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Verwarm de spinazie in een pan op laag vuur. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg als de spinazie ontdooid is de helft van de kaas toe en neem van het vuur.
5 Laat de paprika uitlekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Meng door de ricotta.
6 Vet de ovenschaal in. Verdeel een 1/2 el spinazie per persoon over de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met 1/3 van de aubergine, 1/3 van de courgette, 1/3 van de pizzasaus, 1/3 van de paprika en 1/3 van de rest van de spinazie. Maak zo nog 2 lagen.
7 Verdeel de ricotta erover. Leg de tomatenplakjes erop en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne ca. 45 min. in het midden van de oven.
Groentelasagne met ricotta is een recept van Albert Heijn