1 Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op laag vuur. Giet het vet af en voeg de burgers toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur en duw de burgers tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes.
2 Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Voeg de bleekselderij, peen en ui toe aan de burgers en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
3 Breng ondertussen een ruime pan water en eventueel zout aan de kook en kook de lasagnebladen in 4 min. beetgaar. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaten.
4 Leg op elk bord een lasagnevel, verdeel er de helft van de saus over en bedek met de helft van de mozzarella. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, rasp de Parmezaanse kaas erover en leg de tomaten erop. Haal de blaadjes van het basilicum, scheur de blaadjes in stukjes en verdeel over de lasagne.
Open klassieke lasagne is een recept van Albert Heijn