1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten.
2 Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Steek met een uitsteekvormpje bloemetjes uit de plakjes winterpeen. Houd zowel de bloemetjes als de uitgestoken plakjes apart.
3 Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helften doormidden. Steek uit de paprika met uitsteekvormpjes 2 geribbelde rondjes en 1 hartje per persoon uit. Snijd de rest van de paprika in stukjes.
4 Laat de olijven, mais en kappertjes uitlekken. Maak op de pizza’s van de stukjes paprika, mais en kappertjes de contouren van een doodshoofdje.
5 Rasp de geitenkaas. Strooi de geraspte kaas op de helft van de pizza’s om het doodshoofdje heen. Vul er bij de andere pizza’s het doodshoofdje mee.
6 Gebruik de uitgestoken plakjes peen, -bloemetjes en paprikarondjes als ogen, de paprikahartjes (omgekeerd) als neuzen en de olijven en mais als monden. Gebruik de rest van de groenten om de doodshoofdjes te garneren. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven.
Hartige skullpizza's is een recept van Albert Heijn