Rendang

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de runderlappen in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de helft van het vlees (alles in één keer is te veel) in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de rest van het vlees 5 min. in het achtergebleven bakvet. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de stengels citroengras in de lengte.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de boemboe toe en bak 5 min. Voeg het vlees, citroengras, de kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan 1½ uur. Verwijder de deksel en stoof de rendang nog 30 min. Verwijder voor het serveren het citroengrasuit de rendang.

Rendang is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept