1 Snijd de sjalotten fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Breng het water met de bouillontabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
2 Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de helft van de rest van de boter in een hapjespan en bak de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven.
3 Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.
Paddenstoelenrisotto is een recept van Albert Heijn